miércoles, 17 de octubre de 2012

La Nota de Premsa del Quinto Tapa


Segona edició del Quinto Tapa del Prat de Llobregat

L'Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) impulsa la iniciativa el Quinto Tapa, entre el 25 d’octubre i el 18 de novembre, una ruta de degustació d'innovadores tapes realitzades per una vintena de bars i restaurants de la ciutat.

L'Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) posa en marxa el projecte Quinto Tapa, que es celebrarà entre el 25 d’octubre i el 18 de novembre. La iniciativa és una ruta on participaran bars i restaurants del Prat de Llobregat, que comptarà amb 20 participants, i on es podran degustar tot tipus d'innovadores tapes. Un dels objectius d’aquesta proposta és motivar el consum dins de la restauració local i potenciar el producte local a través del Pota Blava, un producte que ofereix un fet diferencial i qualitatiu respecte a altres rutes de tapes.
Aquesta iniciativa s'uneix a les diferents accions que s'estan impulsant per posar en primer pla els principals actius del Prat, que engloben els seus actius naturals, patrimonials, agroalimentaris i gastronòmics, on s'emmarca el projecte del Quinto Tapa.

Premis als restauradors i als clients

La participació dels restaurants i bars de la ciutat es concreta en una doble oferta de degustació: la tapa especialitat de la casa amb un Quinto Damm tindrà un preu de 2,5 €, i de 3,5 € la tapa Pota Blava i el Quinto Damm, un preu unificat per a tots els establiments participants. L’AGT segueix amb la seva aposta per reforçar l'oferta gastronòmica i complementar la bona acollida de la primera edició al 2010, i l'èxit i consolidació del Març Gastronòmic.
Amb la intenció de motivar a la participació de restauradors i consumidors, s'instaurarà al Quinto Tapa un premi a la millor tapa de bars i restaurants participants. Els clients, per la seva banda, també tindran diferents premis. En primer lloc, participaran en un concurs a traves d'una cartilla, on es valoraran les tapes de cada establiment; un cop segellada la cartilla a cinc bars i restaurants diferents, els clients podran participar en el sorteig d'un àpat en un restaurant d’estrella Michelin.
Amb el mateix cupó de participació també es regalarà la participació de 10 persones en un taller gastronòmic, que es celebrarà el 28 de novembre. Per finalitzar, aquells que participin a través de Facebook votant la millor tapa, també tindran premi: un lot de productes Damm.

Aposta per la innovació i les xarxes socials: una APP pel QuintoTapa

La comunicació 2.0 tindrà un protagonisme fonamental. Per a aquest projecte es posa en marxa un web propi (www.quintotapa.cat) on, mitjançant un mapa de la ciutat, els establiments participants estaran geolocalitzats i a través del qual es podrà accedir a tota la informació de l'oferta de tapes que ofereixen els restauradors.  El web serà la referència mitjançant la qual es podrà accedir als perfils de les xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram d’AGT (amb el hashtag #quintotapa), FourSquare i un bloc informatiu amb algunes de les curiositats que es vagin desenvolupant durant les tres setmanes del Quinto Tapa. 
Una de les referències d'aquesta aposta per la innovació és la creació exclusiva d'una aplicació APP per a mòbil des d'on accedir directament a www.quintotapa.cat.

Participants: As de Copes, Ca la tata, Cal Ramón, Casa Ramón, Cèntric Gastrobar, Dolmar Bar, El Capitán Garfio, El Cortijo, El Regust, El Zurito, La Castellana, La Font del Gall 1, La Font del Gall 2, La Lluna en un Cove, La Sal Marina, Mar i Muntanya, Ona Nuit restaurant, Pau Casals, Sinfonía, 2 de vins; i el Taller Gastronòmic que ofereix Kta’s.

Potablava-carxofaprat.com            Facebook            Twitter

Organitza: Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) · Patrocinador principal: Estrella Damm · Col·laboren: Ajuntament del Prat, Rúbrica Editorial, Lambada Estudio.

No hay comentarios:

Publicar un comentario